Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[Download] "Vinterkarusellen" by Kerstin Gavander # eBook PDF Kindle ePub Free

Vinterkarusellen

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Vinterkarusellen
  • Author : Kerstin Gavander
  • Release Date : January 23, 2012
  • Genre: Fiction,Books,Kids,
  • Pages : * pages
  • Size : 798 KB

Description

Det Àr inte lÀtt nÀr ens bÀsta kompis fÄr allt hon pekar pÄ och dessutom Àr pÄ vÀg till Egypten för andra julen i rad. Sanna fixar till och med ett extrajobb i blomsteraffÀren, men pengarna rÀcker inte till en resa ÀndÄ. Sanna Àr ensam med sin pappa och han gör sÄ gott han kan, men pengar har han inga. Men det Àr rÀtt kul att göra fina blomstergrupper och dela ut till mÀnniskor som blir glada. Och inte helt fel att tjÀna lite egna pengar. I skolan Àr det mycket med förberedelserna inför julspelet, och i klassen gÄr Laban som har vÀrldens finaste glitterögon.
Vinterkarusellen Àr den första boken i en tÀnkt serie om tre delar om 12-Äriga Sanna. I tvÄan fÄr vi följa med henne och pappa nÀr de hÀlsar pÄ en vÀn till familjen i New York. Och sÄ blir det mer snurr kring Laban och Liv, förstÄs.
Författaren om sin bok:
Jag började skissa pÄ boken om Sanna efter att min egen fantastiska mamma hastigt hade gÄtt bort, kanske för att fylla tomheten med nÄgot? Jag tycker att boken passar bÀst för Äldrarna 10-14 men kan sÀkert funka för andra ocksÄ. Jag har arbetat mycket som lÀrare med just dessa Äldrar. Jag tror att mÄnga kommer kÀnna igen sig i att förÀldrarna inte har rÄd att köpa det man vill ha plus kÀnslan i hur osÀkert det Àr med kompisar. RÀdslan i att "bli över", att inte ha nÄgon bÀstis Àr sÄ stor, i alla fall var det sÄ för mig. Hur bra förÀldrar man Àn har sÄ Àr det kompisarna som tar över nÀr man Àr 11-12 Är. Och killar! Sanna Àr förÀlskad i Laban men han verkar gilla Liv lika mycket som Sanna. Och vad Liv kÀnner för Laban fÄr Sanna inte heller riktigt klÀm pÄ. Snurrigt vÀrre!
Sanna vÀxer mycket genom sitt jobb och sjÀlv minns jag hur superroligt (och jobbigt) det var att Àntligen fÄ börja jobba, (speciellt eftersom min pappa tyckte att det mesta som jag ville köpa bara var onödigt). I tonÄren hade jag alla möjliga extraknÀck för att kunna handla saker, t ex krattade jag gravar, drev en kiosk pÄ ett badstÀlle, plockade jordgubbar och jobbade i en blomsteraffÀr.


Free PDF Download "Vinterkarusellen" Online ePub Kindle